NJEGOVATELJ/ICA STARIJIH I NEMOĆNIH OSOBA

Obzirom na činjenicu da živimo u doba produženog životnog vijeka, što logično prati i spoznaju da je svakog dana sve veći broj starijih ljudi, javlja se potreba u društvu za organiziranjem cjelokupne brige za osobe treće životne dobi.  S obzirom da se životni vijek pojedinca posljednjih godina znatno produžuje, sa sigurnošću će se povećati i broj starijih osoba koje nisu samostalne i kojima je potrebna pomoć drugih osoba. U tom smislu, potražnja za njegovateljicama starijih osoba strelovito raste.

Program osposobljavanja za njegovateljicu starijih i nemoćnih osoba je namijenjen osobama koje imaju afiniteta prema poslovima gdje je briga za stare i nemoćne osobe najvažniji dio posla.

Polaznici će po završetku programa steći znanja i vještine pomoću kojih će moći pomagati u provođenju osobne higijene štićenika, pomagati pri obavljanju fizioloških potreba, skrbiti o hranjenju, pružiti prvu pomoć, ali isto tako i razviti pozitivan stav prema štićenicima i osigurati im kvalitetno ozračje u smislu svakodnevne podrške.

 

Uvjeti za upis:

- završena osnovna škola

- 18 godina starosti

- psihofizički zahtjevi: zdravstveno uvjerenje o tjelesnoj i psihičkoj sposobnosti za obavljanje poslova njegovatelja/ice starijih i nemoćnih osoba

 

Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:

- znati postupati sa starijim ljudima i sa zaraženim bolesnikom

- spriječiti pojavu infekcija i prepoznati osnovne simptome infekcija

- pružiti prvu pomoć

 

Nakon što je polaznik zadovoljio na završnoj provjeri, izdaje mu se Uvjerenje o osposobljavanju za poslove njegovatelja/ice starijih i nemoćnih osoba (program je verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te se upisuje u e-radnu knjižicu).

Potražite nas na društvenim mrežama

 

 

Kontaktirajte nas

Poljička cesta 32, 21000 Split

tel: +385 21 410 018

fax: +385 21 410 019

e-mail: info@uciliste-virtus.hr

www.uciliste-virtus.hr

 

Pridružite se našoj zajednici

Primajte obavijesti vezane za naše Učilište.
Copyright © 2018 Učilište Virtus. All Rights Reserved.

Pretraga