Pomoćni/a staklorezač/ica

Staklo u raznim oblicima se nalazi posvuda oko nas i koristi se u gotovo svim granama industrije. Masovna proizvodnja i obrada stakla započela je tek u drugoj polovici 20. stoljeća i mada se na prvi pogled rad sa staklom čini prilično jednostavnim to ipak nije tako.

 

Uvjeti za upis:

- završena osnovna škola

- 18 godina starosti

- psihofizički zahtjevi: zdravstveno uvjerenje o tjelesnoj i psihičkoj sposobnosti za obavljanje poslova pomoćnog/e staklorezača/ice

 

Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:

- usvojiti će temeljna znanja o materijalima (sirovine i osnovni sastojci, svojstva stakla, vrste stakla, dimenzije stakla) koji se koriste prilikom obavljanja poslova pomoćnog/e staklorezača/ice

- upoznati će alate i pribor za rad (boje za staklo, brtvila za staklo, IZO stakla, paneli od staklene opeke, ručni alat: rezni alat, čekić, kliješta, lopatica, ključevi, bušilice, brusilice)

- usvojiti će znanja i vještine o tehnologijama rada u okviru svoga zanimanja

 

Nakon što je polaznik zadovoljio na završnoj provjeri, izdaje mu se Uvjerenje o osposobljavanju za poslove pomoćnog/e staklorezača/ice (program je verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te se upisuje u e-radnu knjižicu).

Potražite nas na društvenim mrežama

 

 

Kontaktirajte nas

Poljička cesta 32, 21000 Split

tel: +385 21 410 018

fax: +385 21 410 019

e-mail: info@uciliste-virtus.hr

www.uciliste-virtus.hr

 

Pridružite se našoj zajednici

Primajte obavijesti vezane za naše Učilište.
Copyright © 2018 Učilište Virtus. All Rights Reserved.

Pretraga