Proizvođač/ica alkoholnih i bezalkoholnih pića

Proizvodnja pića u vlastitom aranžmanu ukorijenjena je naraštajima u Hrvatskoj. Veći dio proizvodnje uvijek su zauzimala alkoholna pića koja su nastajala u skladu s prirodom i blagodatima raznih vrsta voćki.

Namjera nam je da ovim programom osposobljavanja za proizvođača alkoholnih i bezalkoholnih pića potaknemo proizvodnju raznih vrsta pića, ali i djelovanje na tržištu prodajom autohtonih pića.

Prethodnica proizvodnji je uzgoj raznih vrsta voća i time zapravo počinje ciklus koji završava sa konačnim proizvodom.

Program obuhvaća više cjelina osposobljavanja od kojih su možda najvažnije upoznavanje polaznika sa svim mogućim vrstama sirovina, čitaj, voća od kojih je moguća priprava pića. Zatim upoznajemo polaznike sa tehnologijom rada, primjerice kako napraviti i brendirati vlastiti liker ili rakiju i slično. Nakon proizvodnje polaznici stječu znanja kako pakirati i skladištiti proizvode da bi ih mogli prodavati ili koristiti za vlastite potrebe.

 

Uvjeti za upis:

- završena osnovna škola

- 18 godina starosti

- psihofizički zahtjevi: zdravstveno uvjerenje o tjelesnoj i psihičkoj sposobnosti za obavljanje poslova proizvođača/ice alkoholnih i bezalkoholnih pića

 

Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:

- stručno i sigurno obavljati zadaće u pripremi potrebnih sirovina za proizvodnju autohtonih alkoholnih i bezalkoholnih pića po tradicionalnim recepturama uz primjenu suvremenih metoda zaštite i higijene u radu

- znati provoditi mjere zaštite na radu

- znati pružiti neophodnu prvu pomoć u slučaju ozljede na radu s ciljem zaštite života do dolaska stručnih osoba

 

Nakon što je polaznik zadovoljio na završnoj provjeri, izdaje mu se Uvjerenje o osposobljavanju za poslove proizvođača/ice alkoholnih i bezalkoholnih pića (program je verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te se upisuje u e-radnu knjižicu).

Potražite nas na društvenim mrežama

 

 

Kontaktirajte nas

Poljička cesta 32, 21000 Split

tel: +385 21 410 018

fax: +385 21 410 019

e-mail: info@uciliste-virtus.hr

www.uciliste-virtus.hr

 

Pridružite se našoj zajednici

Primajte obavijesti vezane za naše Učilište.
Copyright © 2018 Učilište Virtus. All Rights Reserved.

Pretraga