Previous Next

Završna konferencija za projekt „Ključna karika – Razvoj kvalitetnih zaposlenika za ugostiteljstvo i turizam".

U četvrtak, 05.12.2019. u hotelu Le Meridien Lav održana je završna konferencija za projekt „Ključna karika – Razvoj kvalitetnih zaposlenika za ugostiteljstvo i turizam".


Konferenciji je uz nositelja projekta i partnere prisustvovalo oko 80 uzvanika.
Program završne konferencije je započela voditeljica projekta i stručno-pedagoška voditeljica Učilišta Virtus, Josipa Pehar koja je sve prisutne pozdravila te prezentirala kratki osvrt na provedbu projekta. Nakon toga je vođenje programa konferencije preuzela pedagoginja Katija Matković koja je sljedeću riječ prepustila ravnatelju Učilišta Virtus, Mariu Peharu.
Ravnatelj je pozdravio sve prisutne te zahvalio svim sudionicima na sudjelovanju i trudu uloženom u projekt. Nakon ravnateljeve riječi, prisutnima se u ime partnera, Hotela Radisson Blu Resort & Spa Split, obratila voditeljica ljudskih resursa Sandra Čanić koja je istaknula važnost edukacije zaposlenika u turizmu te iskazala zadovoljstvo odrađenim projektom. Napomenula je i informaciju kako je nekolicina polaznika ostala raditi u Hotelu Split nakon završenog obrazovanja.
Svoje zadovoljstvo rezultatom projekta je iznio i predavač Ranko Karamatić. Također je istaknuo kako je ovim projektom stekao novo iskustvo te se zahvalio Učilištu Virtus na kvalitetnoj i profesionalnoj suradnji.
Iskustvo obrazovanja su s nazočnima podijelili polaznici Željko Rađa i Nevena Balić koji su napomenuli kako je obrazovanje bilo jako korisno te da su zahvalni na prilici sudjelovanja u projektu jer su stekli stručna znanja i vještine.
Nakon govora sudionika, predstavnik Instituta za razvoj tržišta rada, Dario Karačić je iznio statističke rezultate evaluacije projekta. Nakon njega voditelj ljudskih resursa hotela Le Meridien Lav, Igor Leben je napomenuo kako je ovakav projekt od velike koristi za sve nezaposlene te turizam općenito.
Na kraju same konferencije podijeljeni su Certfikati polaznicima zadnje grupe obrazovanja za barmene. Nakon završenog programa završne konferencije svi prisutni su nastavili druženje uz prigodnu zakusku.

 

Korisnik projekta: Učilište VIRTUS – ustanova za obrazovanje odraslih

Partneri:
- Hotel Split d.d. (Radisson Blu Resort & Spa Split)
- Institut za razvoj tržišta rada

Trajanje projekta: 10.4.2018. – 10.12.2019.
Ukupna vrijednost projekta: 1.326.769,00 HRK (sufinanciranje: 100% iz ESF-a)
PT1: Ministarstvo turizma, PT2: Hrvatski zavod za zapošljavanje

"Ključna karika – Razvoj kvalitetnih zaposlenika za ugostiteljstvo i turizam" je projekt putem kojeg je Učilište Virtus u suradnji sa hotelom Radisson Blu Resort & Spa u Splitu provodilo besplatno obrazovanje nezaposlenih osoba.
Cilj projekta je doprinijeti rješavanju problema nekonkurentnosti nezaposlenih mladih do 25 godina i osoba starijih od 54 godine u turizmu i ugostiteljstvu. Projektom su se unaprijedile stručne i osobne kompetencije 40 nezaposlenih mladih i starijih od 54 godine u Splitsko-dalmatinskoj županiji kroz obrazovanje za zanimanje KONOBARA/ICE, KUHARA/ICE, BARMENA/ICE i SOBARA/ICE u objektima visoke kategorije te stjecanje praktičnih iskustava kod poslodavca Hotel Split d.d.

Potražite nas na društvenim mrežama

 

 

Kontaktirajte nas

Poljička cesta 32, 21000 Split

tel: +385 21 410 018

fax: +385 21 410 019

e-mail: info@uciliste-virtus.hr

www.uciliste-virtus.hr

 

Pridružite se našoj zajednici

Primajte obavijesti vezane za naše Učilište.
Copyright © 2018 Učilište Virtus. All Rights Reserved.

Pretraga