Previous Next

SVEČANA PROMOCIJA DODJELE CERTIFIKATA PUTEM PROJEKTA "KLJUČNA KARIKA"

U četvrtak, 09.05.2019., u Učilištu Virtus je održana svečana promocija dodjele Certifikata polaznicima koji su uspješno završili programe osposobljavanja

  • konobara/ice u objektima visoke kategorije
  • kuhara/ice u objektima visoke kategorije
  • barmena/ice u objektima visoke kategorije
  • sobara/ice u objektima visoke kategorije

Programi su se proveli u suradnji s hotelom Radisson Blu Resort & Spa u Splitu putem projekta "Ključna karika – Razvoj kvalitetnih zaposlenika za ugostiteljstvo i turizam".

Teorijski dio nastave polaznici su pohađali u Učilištu Virtus, a provedba praktičnog dijela nastave je, pod vodstvom stručnih mentora, organizirana u hotelu Radisson Blu Resort & Spa u Splitu. Značajan postotak polaznika osposobljavanja je pronašao svoje mjesto na tržištu rada, što je i krajnji cilj ovog projekta.

Svečana promocija je započela govorom pedagoginje Katije Matković koja se sa par uvodnih riječi obratila nazočnima. Nakon toga je uslijedio govor voditeljice projekta, Josipe Pehar, koja je iznijela kratki statistički prikaz provedbe projekta. Uslijedilo je obraćanje voditeljice kadrovske službe hotela Radisson Blu Resort & Spa, Sandre Čanić, koja je iznijela kratki osvrt na provedeni praktični dio nastave. Završni govor je održao ravnatelj Učilišta Virtus, Mario Pehar. Ravnatelj se zahvalio svim polaznicima i stručnim predavačima na iskazanom povjerenju i trudu prilikom provedbe projekta te polaznicima zaželio puno uspjeha prilikom primjene stečenih znanja i vještina. Također, istaknuo  je da će  Učilište Virtus i dalje nastojati posredovati u spajanju sudionika projekta i poslodavaca, u svrhu njihovog zapošljavanja u sektoru turizma i ugostiteljstva. Nakon dodjele Certifikata polaznicima uslijedilo je neformalno druženje uz prigodni domjenak. 

Projekt "Ključna karika – Razvoj kvalitetnih zaposlenika za ugostiteljstvo i turizam" nudi mogućnost besplatnog osposobljavanja nezaposlenih osoba s područja Splitsko – dalmatinske županije za turistička zanimanja u objektima visoke kategorije.

Ciljevi projekta su:

  • Povećana mogućnost zapošljavanja nezaposlenih osoba ranjivih skupina provedenim obrazovnim programima za zanimanja konobar/ica, kuhar/ica, barmen/ica, sobar/ica u objektima visoke kategorije
  • Razvijeni novi obrazovni programi za zanimanja u objektima visoke kategorije: konobar, kuhar, barmen, sobarica koji se temelje na analizi potreba poslodavaca i nezaposlenih osoba.
  • Razvijen i proveden program andragoškog usavršavanja predavača i mentora u području poticanja, podučavanja i mentoriranja nezaposlenih.

Nositelj projekta je Učilište Virtus u suradnji s partnerima Institut za razvoj tržišta rada i Radisson Blu Resort & Spa u Splitu.

Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Potražite nas na društvenim mrežama

 

 

Kontaktirajte nas

Poljička cesta 32, 21000 Split

tel: +385 21 410 018

fax: +385 21 410 019

e-mail: info@uciliste-virtus.hr

www.uciliste-virtus.hr

 

Pridružite se našoj zajednici

Primajte obavijesti vezane za naše Učilište.
Copyright © 2018 Učilište Virtus. All Rights Reserved.

Pretraga