Previous Next

EDUKACIJA ZA ODRŽAVANJE PROGRAMA KULTURNE BAŠTINE ZA DJEČJI VRTIĆ

Učilište Virtus je provelo edukaciju za održavanje  programa kulturne baštine za dječji vrtić u suradnji sa Dječjim vrtićem "Cvrčak" putem projekta "Unaprjeđenje usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja DV Cvrčak na području najmlađeg grada u RH - Grada Solina te Općina Klis, Muć i Dugopolje".  

Cilj ove edukacije je bio upoznati odgojiteljice s kulturnom baštinom Republike Hrvatske s naglaskom na područje uže okoline  (pokretna i nepokretna kulturna dobra od umjetničkog, povijesnog, paleontološkog, arheološkog i znanstvenog značenja). Edukacija je koncipirana na način da su osnovna znanja iz područja kulturne baštine prezentirana kroz teorijska predavanje te vođenje na terenu.

Polaznice su se kroz 10 školskih sati upoznale s pojmovnim određenjem kulturne baštine i podjelom na osnovne vrste te  s listom kulturnih i prirodnih dobara Republike Hrvatske na listi UNESCO-a s detaljnom razradom  nematerijalne kulturne baštine. Nakon teorijskih predavanja, odrađena je terenska nastava u Muzej hrvatskih arheoloških spomenika  te na tvrđavi Klis, uz stručno vođenje. Zaključno, uz asistenciju predavača otvorila se diskusija kako pedagoški implementirati element kulturne baštine u predškolski sustav odnosno kako stečena znanja koristiti u svakodnevnom radu.

 

Potražite nas na društvenim mrežama

 

 

Kontaktirajte nas

Poljička cesta 32, 21000 Split

tel: +385 21 410 018

fax: +385 21 410 019

e-mail: info@uciliste-virtus.hr

www.uciliste-virtus.hr

 

Pridružite se našoj zajednici

Primajte obavijesti vezane za naše Učilište.
Copyright © 2018 Učilište Virtus. All Rights Reserved.

Pretraga