Previous Next

EDUKACIJA: DJEČJE FOLKLORNO STVARALAŠTVO

U Učilištu Virtus je održana edukacija za održavanje dječjeg folklornog stvaralaštva za dječji vrtić u suradnji sa Dječjim vrtićem "Cvrčak" putem projekta "Unaprjeđenje usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja DV Cvrčak na području najmlađeg grada u RH - Grada Solina te Općina Klis, Muć i Dugopolje".

Cilj ove edukacije je bio upoznati odgojiteljice s dječjom tradicijskom građom i mogućnostima njene primjene. Edukacija se sastojala od teorijskog i praktičnog dijela s naglaskom na praktični dio i primjenu gradiva o dječjim igrama, narodnim nošnjama, pjevanju, plesovima i običajima Dalmacije i Dalmatinske zagore.

Polaznice su edukacijom kroz radionice naučile plesati tradicijske plesove Kaštela, Splitska, kola Imotske krajine i ostale korake koji su temelj tradicijskih plesova te pjesme i načine pjevanja Dalmacije i Dalmatinske zagore.

Kroz edukaciju su im prezentirane narodne nošnje i tradicijski nakit koji se nosio kroz povijest. Također, prezentirane su im društvene igre i načini na koji su se djeca zabavljala u starija vremena.

Uz teorijski dio polaznice su imale priliku odgledati film "Kako živi narod" u kojem su prikazani tradicijski običaji i način života ljudi u Dalmaciji.

 

Svim polaznicama edukacije želimo puno sreće u primjeni stečenih znanja u radu sa djecom te čuvanju i promicanju hrvatske narodne tradicije!

 

Potražite nas na društvenim mrežama

 

 

Kontaktirajte nas

Poljička cesta 32, 21000 Split

tel: +385 21 410 018

fax: +385 21 410 019

e-mail: info@uciliste-virtus.hr

www.uciliste-virtus.hr

 

Pridružite se našoj zajednici

Primajte obavijesti vezane za naše Učilište.
Copyright © 2018 Učilište Virtus. All Rights Reserved.

Pretraga