Flamber/ica

Mnogi ugostiteljski objekti koji žele podignuti nivo pripreme i prezentacije jela posežu za uslugama flambera. Flambiranje je ukratko poseban način pripreme jela pred samim gostom pomoću raznih alkoholnih pića i smatra se suvremenim oblikom gastronomije na višem stupnju.

Obzirom na to da cijela priprema jela mora biti kratka, prezentacijski blještava i kvalitetno odrađena bitno je posjedovati potrebne vještine za izvođenje cijelog postupka.

Našim programom usavršavanja obučavamo polaznike svim vještinama i tehnikama ovakvog načina završne pripreme jela, zatim ih učimo pravilnom rukovanju alatima i sredstvima rada pri flambiranju i podučavamo sredstvima zaštite na radu.

 

Uvjeti za upis:

- završena srednja škola za kuhara/icu

- 18 godina starosti

- psihofizički zahtjevi: zdravstveno uvjerenje o tjelesnoj i psihičkoj sposobnosti za obavljanje poslova flambera/ice

Ili osoba koja je završila bilo koju srednju školu i završen program osposobljavanja za pomoćnog/u kuhara/icu i ima minimalno trogodišnje radno iskustvo u kuharskoj djelatnosti u poslovima pomoćnog/e kuhara/ice.

 

Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:

- upoznati sve procese rada kod stola gosta, prehranu, živežne namirnice (namirnice biljnog i namirnice životinjskog podrijetla)

- svladati načine upotrebe alata, strojeva i uređaja za flambiranje

- upoznati se sa sredstvima zaštite na radu prilikom izvršavanja radnih obveza

 

Nakon što je polaznik zadovoljio na završnoj provjeri, izdaje mu se Uvjerenje o usavršavanju za poslove flambera/ice (program je verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te se upisuje u e-radnu knjižicu).

Potražite nas na društvenim mrežama

 

 

Kontaktirajte nas

Poljička cesta 32, 21000 Split

tel: +385 21 410 018

fax: +385 21 410 019

e-mail: info@uciliste-virtus.hr

www.uciliste-virtus.hr

 

Pridružite se našoj zajednici

Primajte obavijesti vezane za naše Učilište.
Copyright © 2018 Učilište Virtus. All Rights Reserved.

Pretraga